שילוב של מערכת בינה עסקית עם מערכות תכנון משאבים ארגוניים (ERP)

על מנת להתמודד עם עידן ה-ביג דאטה, במסגרתו כמות נתוני המידע רק הולכת וגדלה, ארגונים, חברות ועסקים בסדרי גודל שונים, חייבים לאמץ שיטות עבודה חדשניות המבוססות על טכנולוגיות שונות שנודעו למטרות איסוף, ניטור וניתוח המידע, ובדיוק בשביל זה אתם חייבים להכיר את השילוב המנצח בין מערכת בינה עסקית למערכת מסוג ERP.

שילוב של מערכת BI עם מערכות (ERP)

תוכן עניינים

מה חשוב לדעת על מערכות ERP

ERP היא מערכת לתכנון משאבים ארגוניים המהוווה סוג של תוכנה המסייעת לארגונים, חברות ועסקים לבצע אוטומציה ולנהל תהליכים עסקיים שונים בדרך לביצועים מיטביים. מערכת מסוג ERP נועדה לצרכי תיאום בין זרימת נתוני המידע לבין התהליכים העסקיים הנדרשים בכל ארגון, חברה ובית עסק, כאשר המערכת עצמה יודעת להוות מקור לתכנון כלל המשאבים בהם נעשה שימוש בתוך הארגון/החברה/בית העסק.

חשוב לציין שמערכות ה-ERP המודרניות ניתנות להתאמה אישית גם לחברות וארגונים גדולים וגם לעסקים בינוניים וקטנים, כאשר המערכות השונות יודעות לספק תצוגה מקיפה של נתוני מידע בדרך לקבלת החלטות עסקיות מושכלות.

מה חשוב לדעת על מערכות BI

מערכות בינה עסקית מסוג Power BI או מסוג Qlik View או Sense Qlik, מאפשרות לכל חברה, ארגון ובית עסק העושה בהן שימוש, את כל הכלים הנדרשים לצרכי איסוף, עיבוד וניתוח נתונים, וזאת באמצעות הפיכת נתוני המידע לסוג של תובנות עסקיות הנדרשות לצורך קבלת החלטות עסקיות בדרך לשיפור וייעול הביצועים העסקיים. מערכות ה-BI השונות הקיימות כיום בשוק, יודעות לספק לעושים בהן שימוש, את התמונה הרחבה והמקיפה ביותר על פעילות הארגון והכול תוך תצוגה בזמן אמת של כל המדדים השונים הקשורים לנתוני המידע. למעשה, מערכות הבינה העסקיות יודעות להנגיש מידע ולהפוך אותו לאמצעי יעיל ליצירת יתרון תחרותי.

בינה עסקית

אם כך, מה הם היתרונות בשילוב בין השניים?

השילוב בין מערכת בינה עסקית כזו או אחרת לבין מערכות ERP, נועד למקסם את היכולות של כל אחת מהטכנולוגיות ובתוך כך להעמיד לרשות העושים בהן שימוש את מלוא היכולות של כל אחת מהמערכות. בין היתרונות המרכזיים לשילוב בין מערכת בינה עסקית למערכות תכנון משאבים ארגוניים מסוג ERP תוכלו למצוא:

  • מקור מרכזי ומאוחד של כל נתוני המידע – מערכות ה-ERP יודעות לספק מידע על כל הנתונים העסקיים הרלוונטיים לארגון, חברה, בית העסק, לרבות, נתונים על מכירות, ייצור, כספים וכדומה, כאשר מערכת ה-BI יודעת לפעול לאיסוף המידע לכדי אנליזה מדויקת בהתאם לצורך העסקי הנחוץ לכם. לכן, השילוב בין שתי המערכות יכול לסייע בניתוח נתוני המידע ובהנגשת המידע באמצעות תצוגה מקיפה ואחידה והכול ממקור מרכזי המאחד בתוכו את כל נתוני המידע הרלוונטיים.
  • שיפור מתמיד ביכולת קבלת ההחלטות – השילוב בין היכולות האנליטיות של מערכת BI לבין מסד הנתונים של מערכת ה-ERP, נועד לצורך הנגשת תובנות עסקיות המבוססות על נתוני מידע בזמן אמת. עובדה זו הופכת את העבודה המשולבת בין 2 סוגי המערכות לאמצעי רב עוצמה בכל הנוגע לאופן בו תוכלו לקבל החלטות עסקיות מושכלות בזמן אמת ובאופן בו אתם מגיעים לשינויים על מנת לנצל הזדמנויות שונות בשוק בו אתם פועלים.
  • התאמה אישית לצרכי הארגון, החברה או בית העסק – גם מערכות ERP וגם מערכות בינה עסקית ניתנות להתאמה מאלה לצרכים הנקודתיים של כל ארגון, חברה או בית עסק העושה בהם שימוש, תוך הגדרת האינטגרציה בין המערכות.
  • חיסכון משמעותי בעלויות – החיסכון בעלויות המתאפשר במסגרת שילוב בין ERP ל-BI בא לידי ביטוי גם בזמן העבודה הקצר הנדרש לצורך איסוף נתונים, ניתוח נתונים ודיווח עליהם וגם במניעת בזבוז משאבים יקרי ערך שהם כפועל יוצא לקהלת החלטות עסקיות לא נכונות.

יש לכם שאלה ? צריכים ייעוץ והכוונה ? השאירו פרטים

מאמרים נוספים

שילוב של מערכת בינה עסקית עם מערכות תכנון משאבים ארגוניים (ERP)

שיטות עבודה מומלצות דרך מערכת בינה עסקית: הבטחת איכות ודיוק נתונים

מינוף הארגון שלכם באמצעות בינה עסקית לטובת יתרון תחרותי

מהו התהליך להטמעת מערכת BI בעסק שלכם

כיצד מערכת BI משתלבת עם מערכת AI

איזה מערכת BI הכי טובה?

Power BI vs Qlik Sense

מפתח BI מה זה?

מה זה Power BI?

מה זה BI ?

כל מה שצריך וחשוב לדעת

היי , נשמח להכיר

אנא השאירו פרטים ונחזור בהקדם

Call Now Button